latinica  ћирилица
24/02/2021 |  14:20 | Аутор: СРНА

Вулин: Зашто ниједан европски званичник не посјети српске гробове?

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да уџбеник историје морају написати српски издавачи, а не дозволити да страни издавачи објашњавају шта је Јасеновац, а шта Сребреница, те да не може да разумије да ниједан европски званичник никад није посјетио српске гробове.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Не могу да разумијем да бијеле мараме мајки Сребренице заслужују поштовање, а да црне мараме српских мајки не заслужују - рекао је Вулин на сједници Скупштине Србије, на којој се расправља о међународним споразумима.

Он је поручио посланицима да не дозволе заборав Јасеновца и Јадовна /усташких логора у Другом свјетском рату, гдје су мучени и убијани Срби/.

Вулин је навео да уџбеник историје треба да напишу српски издавачи, јер ће се у њему наћи бар страница о Јасеновцу, а да се за уџбенике из других предмета, могу борити на тржишту, пренијели су београдски медији.

- Не треба да дозволимо да нам страни издавачи објашњавају шта је Сребреница, а шта је Јасеновац, јер ће се наћи нека другосрбијанска битанга која ће рећи да је прича "Дара из Јасеновца" ратно хушкање - рекао је Вулин.