latinica  ћирилица
23/02/2021 |  19:24 ⇒ 19:24 | Аутор: СРНА

Вучић: Слиједи тежак период и због Космета и Републике Српске

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је вечерас да Србију очекује тежак период због Косова и Метохије и Републике Српске, али и изазов да се очува позиција земље која има најбржи економски раст.
Александар Вучић (@sns_srbija) - Фото: Тwitter
Александар Вучић (@sns_srbija)Фото: Тwitter

- Веома је важно да разумијемо тежину позиције у којој се налазимо послије промјене у администрацији САД. Може се очекивати такозвани заједнички или концентрисани притисак ЕУ и САД на Србију да испунимо захтјеве, како Американци нескривено кажу, о признању Косова - изјавио је Вучић.

Он сматра да у том смислу треба посматрати и све притиске који ће постојати око покушаја укидања надлежности Републици Српској и прављења "функционалне БиХ".

Вучић је навео да "у сваком случају", томе треба додати цио регионални контекст.

- Није једноставно да сачувате позицију земље која најбрже економски расте, а само економски је ваљда и важно. Са повећаном економском и сваком другом моћи, од војног до културног нивоа, сви други ће гледати да Србију проглашавају за некога ко нарушава равноправност и бићемо изложени разним неистинама и кампањама - рекао је Вучић, који је предсједник Српске напредне странке, након сједнице страначког Предсједништва