latinica  ћирилица
23/02/2021 |  18:01 | Аутор: ТАНЈУГ

УЕФА покренула поступак против Звезде

Црвена звезда се налази пред казном због увреда према Златану Ибрахимовићу од стране појединца из ложе стадиона "Рајко Митић".
УЕФА    (Фото:uefa.org) -
УЕФА (Фото:uefa.org)

УЕФА је због тога покренула истрагу након првог меча шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и Милана у Београду.

На сајту Европске куће фудбала је објављено да је покренута дисциплинска истрага, али не и децидирано због чега, већ да ће више информација бити доступно ускоро.

- Према члану 31 УЕФА Дисциплинског правилника, данас је етички и дисциплински инспектор добио задатак да истражи инциденте који су се десили током утакмице шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и Милана, одигране 18. фебруара 2021. године у Србији. Више информација о овом предмету биће правовремено доступно - наводи се у саопштењу.

Звезда је прошлог четвртка одиграла 2:2 против Милана, а током меча је Ибрахимовић трпио увреде и повике "Балијо", од стране појединца што је и забиљежено видео-снимком.

Шведском нападачу се извинила и Црвена звезда, те најавила да ће одговоран за овај инцидент бити пронађен и санкционисан.