latinica  ћирилица
23/02/2021 |  16:25 ⇒ 20:52 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ: Биће предузете све мјере за преузимање Дарка Елеза

Тужилаштво БиХ саопштило је да ће бити предузете све потребне активности за преузимање из Србије и процесуирање Дарка Елеза /41/, осумњиченог за кривична дјела организованог криминала.
Дарко Елез - Фото: РТРС
Дарко ЕлезФото: РТРС

- Након одлуке Вишег суда у Београду, Тужилаштво БиХ предузеће све потребне активности за преузимање и процесуирање овог осумњиченог за кривична дјела организованог криминала - наводи се у саопштењу.

Ова одлука је, између осталог, резултат напора и сарадње Тужилаштва БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у координацији са партнерским правосудним институцијама и МУП-ом Србије.

- У наредним данима, реализоваће се активности координације и комуникације са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама ради што скорије реализације транспорта осумњиченог и оптуженог у предметима Тужилаштва БиХ - пише у саопштењу.

Дарко Елез оптужен је у Тужилаштву БиХ у оквиру предмета кодног назива "Лутка", у којем су у досадашњем поступку изречене правоснажне казне затвора од више од 130 година.

- Тужилаштво БиХ, такође, ради на опсежном предмету за организовани криминал који се односи на осумњиченог Елеза и друге особе које су под истрагом због тешких кривичних дјела убистава и мафијашких ликвидација, изнуда и других кривичних дјела на подручју Источног Сарајева и БиХ - наводи се у саопштењу.

Апелациони суд у Београду одобрио је да Дарко Елез буде изручен БиХ, а коначну одлуку треба да донесе министар правде Србије, речено је Срни у овом суду.