latinica  ћирилица
23/02/2021 |  16:07 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Уклоњене све препреке за пуну сарадњу са Европолом

На састанку министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића данас у Сарајеву са министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем оцијењено је да су уклоњене све препреке за успостављање пуне оперативне сарадње са Европолом, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.
Лукач - Цикотић -
Лукач - Цикотић

На састанку је оцијењено да су уклоњене све препреке за коначну реализацију ове обавезе БиХ на европском путу и почетак размјене оперативних информација са овом важном полицијском институцијом ЕУ.

Саговорници су разговарали о безбједносној ситуацији и унапређењу сарадње у том сектору, а размијењене су и информације о мигрантској ситуацији, те сарадњи полицијских агенција у спречавању илегалних миграција.

На састанку је наглашено да ће Министарство унутрашњих послова Републике Српске наставити са слањем полицијских службеника као помоћ Граничној полицији БиХ, с циљем боље контроле и надзора источне границе БиХ.

У саопштењу се додаје да је разговарано и о могућности сарадње у области обуке и школовања полицијских службеника како би се у што краћем року попунили недостајући кадрови у полицијским агенцијама.

На састанку је истакнута важност наставка сарадње и правовремене размјене информација између полицијских агенција у борби против свих видова организованог криминала и других безбједносних пријетњи.