latinica  ћирилица
23/02/2021 |  15:17 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Пола милиона долара за медијски информациони центар ОС БиХ

Министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић предсједавао је данас састанком на којем су презентоване активности на успостављању Медијског информационог центра овог министарства и Оружаних снага БиХ, за чије опремање и обуку персонала ће Амбасада САД у БиХ издвојити око 500.000 америчких долара у периоду од три године.
Сарајево: Састанак у Министарству одбране - Фото: СРНА
Сарајево: Састанак у Министарству одбранеФото: СРНА

Састанку су присуствовали и замјеници министра одбране Мијо Крешић и Мирко Околић, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Сенад Машовић, његов замјеник Гојко Кнежевић, командант НАТО штаба у Сарајеву Ерик Фолкестад, војни аташе САД у БиХ Мајкл Тарквинто, шеф Канцеларије за одбрамбену сарадњу при Амбасади САД у БиХ, те мајор Таиб Грозданић.

Поџић је на састанку подсјетио да ће Информациони центар допринијети стратешком комуницирању у институцијама одбране, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Он је захвалио Амбасади САД у БиХ и НАТО штабу у Сарајеву на подршци и помоћи коју пружају Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ на реализацији овог пројекта, али и бројних других пројеката.