latinica  ћирилица
23/02/2021 |  12:47 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Инцка не интересује стабилност БиХ (ВИДЕО)

Ултиматум високог представника у БиХ Валентина Инцка, Народној скупштини Републике Српске, за предсједника парламента, Недељка Чубриловића, представља додатно мућење већ замућене воде на политичкој сцени Републике Српске и БиХ, а не допринос демократизацији и рјешавању одређених питања.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић истиче да је првенствено требало разговарати на нивоу правних служби између Народне скупштине и високог представника, а не упутити писмо и након тога га свакодневно коментарисати у медијима што чини Инцко.

- Ми само стичемо утисак да проводи закључке једне политичке партије односно са њихових конгреса, њихових састанака. Да само покушава да буде на услузи једне политичке опцији из једног народа, а да га баш не интересује коначно рјешење и стабилност БиХ - истакао је Чубриловић.

Говорећи о наметању закона, он је појаснио да би то значило да се блокира историчарима могућност да се баве науком, да истражују, да се доказује нешто што би требало да буде предмет интересовања појединих научних радника, института и свих који се баве овим питањима.