latinica  ћирилица
23/02/2021 |  08:10 ⇒ 08:32 | Аутор: Глас Српске

Бијељина: Поставка "Најљепша фотографија Семберије"

Поставка "Најљепша фотографија Семберије" отворена је у Музеју Семберије у Бијељини, а планирано је да се традиционална изложба слика Ликовног клуба "Свети Лука" одржи у марту, као и низ манифестација које су због пандемије биле одгођене.
Музеј Семберије (фото: gradbijeljina.org) -
Музеј Семберије (фото: gradbijeljina.org)

Директор Музеја Семберије Момчило Копривица истакао је да ће на овој изложби учествовати 40 сликара, те да ће због прописаних мјера број посјетилаца бити ограничен.

- Након тога у плану је Мајска смотра ликовног стваралаштва, традиционална манифестација ученика основних школа са подручја Семберије и Мајевице - казао је Копривица и додао да је предвиђено да се у мају одржи једна од најважнијих манифестација Ноћ музеја.

Истакао је да за ову манифестацију чекају упутства Међународне здравствене организације.

- У јулу планирамо наставак археолошких истраживања у Семберији која су започета 2018. године у организацији Института за оријенталну и европску археологију Аустријске академије наука. За тај пројекат смо добили 10.000 КМ по основу конкурса који је расписало Министарство цивилних послова БиХ - саопштио је Копривица и додао да је планирано отварање још једног локалитета око 200 метара удаљеног од постојећег.

Планирано је и да се заврши реконструкција историјске сале коју ће организовати у два легата - Родољуба Чолаковића и Љубице Јовичић, који су највише помогли Музеју, а предвиђена је и ревизија етнолошке сале.