latinica  ћирилица
22/02/2021 |  18:32 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Незапосленом "ловцу на олује" из Приједора понуђен приправнички стаж (ВИДЕО)

Животна прича младог Приједорчанина Кристијана Вујичића ганула је многе. Након што је на Високој школи за економију и информатику дипломирао десетком, није могао да се заполи, а са болесном мајком коју издржава дошао је на ивицу егзистенције. Ипак, за њега су стигли бољи дани. Након што су сазнали за његов случај, у приједорској Градској управи понудили су му да у овој установи обави приправнички стаж.
Кристијан Вујичић - Фото: РТРС
Кристијан ВујичићФото: РТРС

Од корисника јавне кухиње - до службеника приједорске Градске управе. Овај трновит пут за два мјесеца прешао је Кристијан Вујичић. Упркос томе што је дипломирао десетком на Високој школи за економију и информатику, за њега посла није било. С тешко болесном мајком живио је у сиромаштву спајајући крај с крајем, радећи за надницу. И онда, срећа је покуцала на његова врата. Добио је прилику коју је дуго чекао.

- Желим да се захвалим градоначелнику Далибору Павловићу. Ово искрено нисам очекивао. Немам ријечи да опишем колико сам радостан, као да сам се поново родио. Јер, био сам 11 мјесеци без посла - прича Кристијан.

Од завршетка факултета безуспјешно је покушавао да се запосли, било гдје. Управо због тога, како истиче, трудиће се да оправда повјерење које му је указано и покаже се у најбољем свјетлу. Увјерен је да за њега и његову породицу долазе бољи дани.

- Кад немаш стална примања то чини да се живот закомпликује, али надам се да ће у будућем периоду бити све боље него у преходном. Надам се да ћу ову прилику коју сам добио оправдати својим знањима које сам стекао током високошколског и гимназијског образовања - истиче Вујичић.

Из Градске управе породици Вујичић плаћен је дуг за струју у износу од 1.500 марака, а Кристијану је понуђен Уговор о дјелу од годину дана за рад у овој установи.

- Након тих годину дана он ће моћи да положи испит за рад у државној управи. Након тога сматрам да ће му бити омогућен брз проналазак посла. У наредном периоду, ако се буду појавили неки конкурси за рад у градској управи, он ће бити у могућности да се кандидује као и сви остали грађани града Приједора - нагласио је градоначелник Приједора Далибор Павловић.

Кристијан Вујичић јавности је познат и као један од ријетких „ловаца на олује“ са ових простора, који је кроз објектив небројено пута биљежио љепоту ових атмосферских процеса. То је сада по страни јер посао је, каже, на првом мјесту. Додаје да је најбитније то што је његовим „животним олујама“ напокон дошао крај.