latinica  ћирилица
22/02/2021 |  13:28 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Стевандић: Инцко се вратио у средњи вијек

Шеф Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да су реторика и понашање високог представника за БиХ Валентина Инцка такви као да се он вратио у средњи вијек, а његово најављено кориштење бонских овлаштења би и БиХ вратило уназад.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Готово пет година је прошло од тога о чему он прича и он се одлучио да предузме акције које ће несумњиво искомпликовати ситуацију у БиХ и подићи напетост између народа и ентитета, док је његов задатак да дјелује корективно - рекао је Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске.

За Стевандића је невјероватно то што Инцко протеклих година његовог мандата никада није позвао лидере из Републике Српске и Федерације БиХ и с њима разговарао било заједно, било форумски.

- Инцко није ни покушао било какав корак у правцу разговора, већ је све вријеме водио мали приватни рат против Републике Српске и њених институција и функционера - нагласио је Стевандић.

Он је додао да све то што Инцко изјављује нема никакве везе са демократијом, уважавањем и парламентаризмом, уз изражену наду да ће овакве најаве наићи на оштру критику свих међународних представника, без обзира на њихов став о БиХ било да су из САД, Европе, Кине, Русије.

Високи представник за БиХ Валентин Инцко запријетио је, гостујући на сарајевској "Фејс" телевизији, да ће наметнути закон о забрани негирања геноцида у БиХ, уколико тај закон не буде усвојен у парламенту БиХ до 11. јула.