latinica  ћирилица
22/02/2021 |  11:20 ⇒ 11:29 | Аутор: СРНА

Лакета: Билећка полиција у потпуности одржавала јавни ред и мир

Полицијска станица Билећа је у прошлој години у потпуности одржавала јавни ред и мир на свом оперативном подручју и владала безбједоносном ситуацијом, рекао је данас начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета.
Синиша Лакета - Фото: РТРС
Синиша ЛакетаФото: РТРС

Лакета је рекао на конференцији за новинаре да не сумња да ће се тако наставити и у овој години.

Он је додао да су посљедња дешавања у Билећи, у вези са противправним хапшењем Душана Милошевића нарушила безбједносну слику код грађана, те позвао правосудне институције да заједно спријече оваква дјела.

- ПУ Требиње има добру сарадњу са Окружним и Основним судом и Тужилаштвом у Требињу. Што се тиче конкретних случајева, сматрам да некада треба безбједносне догађаје сагледавати онако колико је нарушена слика безбједности у јавности, а овај догађај је јесте нарушио. Иако је полиција одрадила све како треба, ипак овдје треба бити порука да све три карике заједно морају радити да се ове ствари не би дешавале - истакао је Лакета.

Он је додао да је већина кривичних дјела на подручју Билеће документована, да је Полицијска станица смањила број саобраћајних незгода.

- Ова станица је имала интезивне активности на спречавању недозвољене трговине, гдје је одузета роба у вриједности од више од 400.000 КМ и зато мислим да је Полицијска станица Билећа владала безбједоносном ситуацијом - рекао је Лакета.

Он је рекао да је велики терет на полицији, те истакао да су полицијски службеници увијек у служби грађана.