latinica  ћирилица
22/02/2021 |  09:12 ⇒ 09:40 | Аутор: СРНА

ОИК Сребреница: Грујичић побједник

На поновљеним изборима у Сребреници, према прелиминарним резултатима, највише гласова освојио је кандидат Коалиције "Заједно за Сребреницу" Младен Грујичић, речено је Срни у Општинској изборној комисији.
Гласање - Фото: РТРС
ГласањеФото: РТРС

У току ноћи предсједник Централне изборне комисије БиХ Жељко Бакалар је рекао да је Грујичић освојио 5.189 гласова или 67,62 одсто гласова, кандидат СДА Алија Табаковић 2.433 гласа или 31,7 одсто, те независни кандидати Миле Јањић и Александар Симић 28 гласова, односно 24 гласа.

Према његовим ријечима, у ове резултате су укључени и резултати са оних бирачких мјеста на којима нису поништени избори, а који су одржани 15. новембра прошле године.

Члан ОИК-а Свјетлана Марковић изјавила је Срни да је ова комисија у току ноћи прикупила записнике са свих 26 редовних бирачких мјеста на којима су јуче одржани избори и да је резултате унијела у базу података, али да ће их саопштити у току дана након верификације супервизора ЦИК-а.

На изборе у Сребреници јуче је изашло 4.287 бирача или 42,87 одсто, док комплетан одзив на свим редовним бирачким мјестима износи 46,53 одсто.

На основу прелиминарних података, које је прикупио Изборни штаб СНСД-а, актуелни начелник и заједнички кандидат свих српских странака за ту дужност Младен Грујичић синоћ је поново прогласио изборну побједу.

Он је рекао Срни да је, према прелиминарним подацима његове странке /СНСД/, добио повјерење 5.192 бирача када се саберу јучерашњи и непоништени гласови са новембарских избора за начелника општине.