latinica  ћирилица
21/02/2021 |  23:44 ⇒ 22/02/2021 | 00:30 | Аутор: СРНА

Нису стигли записници са биралишта, још нема прелиминарних резултата

Општинска изборна комисија у Сребреници до 23.00 часа није прикупила све записнике са свих бирачких мјеста и није дошла до прелиминарних резултата данашњих поновљених избора ни за ниво начелника нити за Скупштину општине, рекла је Срни предсједник ОИК-а Љиљана Стевановић.
Општина Сребреница - Фото: СРНА
Општина СребреницаФото: СРНА

Она није могла прецизирати када ће имати прелиминарне резултате.

Једини података којим располаже сребренички ОИК јесте да је на данашње поновљене изборе на 26 бирачких мјеста у Сребреници изашло 4.287 бирача или 42,86 одсто од укупног броја уписаних у бирачки списак.

Ни политичке партије нису прикупиле податке са свих биралишта.

Једино је СНСД дошао до приближног броја гласова за начелника општине. Заједнички кандидат свих српских странака за ову функцију Младен Грујичић поново је прогласио изборну побједу, износећи податак да је освојио укупно 5.192 гласа, рачунајући збир данашњих гласова са непоништеним гласовима са новембарских избора.

Колико ће која странка укупно имати гласова и одборника у сребреничкој Скупштини општине знаће се тек када Централна изборна комисија БиХ обради материјал и сабере број непоништених гласова са новембарских избора, са данашњим гласовима на 26 редовних бирачких мјеста у Сребреници и два бирачка мјеста за гласање у одсуству за Сребреницу у Живиницама и Градачцу у Федерацији БиХ.