latinica  ћирилица
21/02/2021 |  12:26 | Аутор: СРНА

Акција "Напон": Ухапшена три лица због трговине утицајем

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске лишили су слободе три лица у оперативној акцији "Напон" која је усмјерена на откривање, расвјетљавање и документовање кривичног дјела трговина утицајем.

- Слободе су лишена лица чији су иницијали В.Ђ. и Ж.Р. из Бањалуке и Д.С. из Добоја, који су након криминалистичке обраде уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу предати надлежном тужилаштву - саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се додаје да су полицијски службеници МУП-а Републике Српске под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, у периоду од 19. до 21. фебруара, реализовали оперативну акцију "Напон".

Срна незванично сазнаје да су слободе лишени Винко Ђурагић, извршни директор за кадровске послове у "Електропреносу БиХ" и Желимир Роквић, обојица из Бањалуке, и Далибор Симић из Добоја.

Према сазнањима Срне, осумњиченима се ставља на терет да су с циљем стицања противправне имовинске користи, након што је расписан јавни конкурс за пријем радника у предузећу "Електропренос БиХ", а.д. Бањалука, постигли договор да контактирају учеснике конкурса како би, користећи свој службени или друштвени положај, посредовали при њиховом запошљавању, а потом су контактирали више лица са којима су договорили запошљавање уз новчану накнаду.