latinica  ћирилица
19/02/2021 |  18:55 ⇒ 22:52 | Аутор: РТРС

Сребреница уочи избора: Наставља се притисак на Бошњаке који желе гласати (ВИДЕО)

Два дана уочи понављања локалних избора у Сребреници, ломе се копља у бошњачком бирачком корпусу да ли изаћи на изборе или не. И док коалиција "Моја адреса Сребреница" предвођена Алијом Табаковићем од јуче званично бојкотује изборе , представници других политичких бошњачких странака позивају грађане Сребренице на биралишта. Тензије, откази због противљења бојкоту... Ко су "издајници", а ко прави Бошњаци?
Општина Сребреница - Фото: СРНА
Општина СребреницаФото: СРНА

Након што је дала изјаву за нашу телевизију и позвала Бошњаке да изађу на изборе и искористе своје грађанско право, Нерма Халиловић, са листе Бошњачки покрет, дан послије добила је отказ у Меморијалном центру Поточари. Директор Емир Суљагић јој је уручио рјешење, брутално је извријеђао и избацио из Меморијалног центра.

- Ја сам фактички истјерана, Само зато што сам изнијела своје мишљење и позвала и да Бошњаци треба да изађу на изборе, Емир Суљагић ми је рекао марш напоље  - истиче Нерма Халиловић.

Није каже застрашена, Суљагића ће пријавити полицији. А грађанима Сребренице поручује поново:

- Бошњаци треба да изађу на изборе. Бојкот је глупост - додала је Халиловић.

Исту судбину доживљава и Бего Бектић, носилац листе СДП-а али и сви Бошњаци у Сребреници који не дијеле исто мишљење са бојкоташима. Бектић је етикету издајника бошњачког народа добио јер жели сарадњу и суживот.

- Ја позивам Бошњаке да изађу на изборе. Народ нико није питао  - истиче Бего Бектић, носилац листе СДП-а.

Бектић додаје да Алија Табаковић и Ћамил Дураковић никако не могу бити лидери бошњачког народа, јер их Бошњаци неће.

- Неће га јер је псовао борце Армије БИХ. Позивам СИПУ да истражи поријекло новца који је уложен у изборе - додао је Бектић.

За начелника Грујичића нема дилеме, на сцени је насиље над свим Бошњацима који другачије мисле него политичко Сарајво.

- Видите и сами да сви они су сатанизовани, добијају отказе. То је та политика - рекао је Младен Грујичић, начелник општине Сребреница.

У Сребреници су данас боравили и чланови руководства Уједињене Српске. Безусловно су подржали Младена Грујичића, али и упозорили да треба бити обазрив јер је бојкот подвала СДА.

- Немојте насједати на њихове провокације. Сви да изађу на изборе - нагласио је Стевандић.

Право гласа у недјељу на поновљеним локалним изборима има укупно 10.439 Сребреничана.