latinica  ћирилица
28/01/2021 |  19:33 | Аутор: СРНА

Бањац: Конститутивна сједница Скупштине општине није одржана у складу са законом

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да конститутивна сједница Скупштине општине Козарска Дубица није одржана у складу са законом, те да ће мишљење о томе дати Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Одборници Народне партије Српске данас нису напустили сједницу, него су када је сједница прекинута и поново заказана, само изашли из сале. Они који су остали очигледно не схватају шта су овлаштења предсједавајућег, односно најстаријег одборника који има улогу предсједника Скупштине општине, па су направили грешку и незаконито наставили вођење скупштине - изјавио је Бањац Срни.

Он је нагласио да ће та врста незнања бити плаћена, те да ће, вјероватно, резултирати понављањем конститутивне сједнице Скупштине општине Козарска Дубица.

Бањац, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске, каже да на данашњој сједници Скупштине општине Козарска Дубица није требало да буду усвојени буџет и други буџетски акти.

Он је нагласио да ће руководство НПС-а у будућности велику пажњу обратити на то коме даје подршку.

- Ми не желимо никога да оптужујемо, само да ставимо ствари на своје мјесто. Знамо кога смо подржали и за кога смо гласали. Тај за кога смо гласали и кога смо подржали сада говори да ми нисмо коректни и да грађани Козарске Дубице треба да пазе за кога гласају - рекао је Бањац.

Према његовим ријечима, важно је да Козарска Дубица има визију.

- Ми желимо да поштујемо прошлост и цијенимо будућност јер какви будемо према прошлости и како радимо у садашњости такву ћемо будућност сами себи направити. Козарска Дубица је пред великим изазовом, али изазови су мене као народног посланика и човјека који се дуго бави политиком пратили читав живот. Покушаћемо да у Козарској Дубици радимо, да подржимо оно што је добро, а оно што је лоше ћемо критиковати - поручио је Бањац.