latinica  ћирилица
28/01/2021 |  18:49 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Вишковић: Светосавска награда треба да буде подстрек за даљи рад

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је успостављање Светосавске награде доказ да Српска жели и даље да развија свој образовни систем и да даје акценат на образовање дјеце по највећим стандардима, да сутра могу без неких већих проблема водити Републику Српску.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Светосавска награда треба да буде подстрек за даљи рад и развој нашег образовног система у Републици Српској - истакао је Вишковић вечерас у Бањалуци на свечаности поводом додјеле Светосавских награда.

Вишковић је рекао да му је посебно задовољство да, поводом Светог Саве, васпитачима, наставницима и стручним сарадницима, а, прије свега, онима који су добили Светосавске награде, честита од срца.

- Овим наше ресорно министарство и Влада Републике Српске цијени и препознаје рад сваког појединца који учествује у васпитно-образовном раду и на тај начин стимулише или на неки начин даје подстрек онима који су најбољи у својој бранши и ми ћемо то радити и убудуће - поручио је Вишковић.

Министарство просвјете и културе Републике Српске је Светосавском наградом за школску 2019/2020. годину наградило 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача у Републици Српској за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика, односно дјеце у претходној школској, односно радној години.