latinica  ћирилица
28/01/2021 |  18:40 ⇒ 20:39 | Аутор: Агенције

Чеферин: УЕФА се обвезала одржати ЕП у 12 градова

Званичници УЕФА састали су се са представницима 12 домаћина организатора Еура 2020 како би разговарали о оперативним питањима у вези с турниром који би требало да се одржи за четири мјесеца.
Александер Чеферин (Фото:www.dfb.de) -
Александер Чеферин (Фото:www.dfb.de)

УЕФА је поновила своју обвезу да ће се ЕУРО одржати у 12 градова према распореду који је већ објављен.

- ЕФА се обвезала да ће одржати Еуро у 12 планираних градова. Еуро је главно такмичење репрезентација у Европи и важан је извор финанцирања за основни и шири развој фудбала - рекао је предсједник кровне фудбалске организације Старог континента Александер Чеферин.

Додао је како је важно за градове и владе домаћина да имају што више времена да формулишу тачну слику о томе што ће бити могуће у јуну и јулу.

- Навијачи су велики дио онога што фудбал чини посебним, а то вриједи за Еуро једнако као и за било коју утакмицу. Морамо себи дозволити максималан простор да омогућимо њихов повратак на стадионе - нагласио је предсједник УЕФА.

Из УЕФА-е су додали како све стране препознају потребу за флексибилношћу око доношења одлука о аранжманима за турнир због изазова и околности у којима се градови налазе.

Еуро би требало да се одржи у 12 земаља, а градови домаћини су Амстердам, Баку, Билбао, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Даблин, Глазгов, Лондон, Минхен, Рим и Санкт Петербург.