latinica  ћирилица
28/01/2021 |  17:36 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Велики дио документације претходне Владе вјероватно уништен

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да је највјероватније тачно да је уништен велики дио документације претходне Владе од 2016. до 2020. године, апелујући на тужилаштво да ефикасно ради свој посао.
Здравко Кривокапић (Фото: @VladaCG) - Фото: Тwitter
Здравко Кривокапић (Фото: @VladaCG)Фото: Тwitter

Кривокапић је рекао новинарима након сједнице Владе на Цетињу да је документација изнесена из зграде Владе "огроман материјал".

- Зна се ко су особе које су учествовале у томе и кад је то било и највјероватније је однесен велики дио доказног материјала. У мом кабинету је био огроман резач папира. Зашто су се уништавали папири? Морао је то неко да верификује и одобри - истакао је Кривокапић.

Он је рекао да стално траже кривца на најнижем нивоу, "а заборављају да све креће од врха".

- Да не би било те сумње, тужилаштво мора, због грађана Црне Горе, да се ухвати у коштац са доспјелим материјалима. Други материјал ми је прослиједила Управа полиције. Имамо сазнање да тужилаштво није реаговало. Тиче се прања новца и утаје пореза - навео је Кривокапић.

Он је рекао да Црна Гора не може постати чланица ЕУ ако се не ријеше два проблема.

- Први проблем је кључни, а то је владавина права, и у том дијелу борба против корупције и криминала. И зато је данас донесена одлука о формирању националног координационог тијела за ту борбу и то је велики искорак - нагласио је Кривокапић.

Он је истакао да су чланови Владе "жељели да одају почаст свима који су Црну Гору вољели и стварали и да су зато сједницу организовали на Цетињу".

- Слобода се десила 30. августа и може да се развија само ако будемо радили заједнички. Једино ослобођен човјек је човјек који има најбољи избор. Живјели смо у периоду селективне, некад недостижне правде, и ову годину ћемо прогласити годином правде - поручио је Кривокапић.