latinica  ћирилица
28/01/2021 |  15:54 ⇒ 15:55 | Аутор: Блиц

Ђоковић напокон напустио карантин

Коначно лијепе вијести за тенисере и тенисерке који су допутовали у Аустралију. Тамошње власти су дале "зелено свјетло" да они актери "бијелог спорта" који су прије двије седмице допутовали на континент - више не морају да буду у стриктном карантину.
Новак Ђоковић (фото: instagram) -
Новак Ђоковић (фото: instagram)

Прва група, коју чини 960 играча и играчица, тренера и званичника у Мелбурну је добила дозволу да у шест поподне, односно осам јутрос по нашем времену, “изађе напоље“, а остале та дозвола чека до недјеље.

Што се тиче Новака Ђоковића, који је попут дијела тениског каравана – смјештен у Аделајду, и он је “на слободи“ јер је “одрадио“ двије седмице у нешто лакшим карантинским условима, имајући у виду да је смио да напушта хотел зарад тренинга (и искључиво због тога).

Сада ће тенисери и тенисерке смјети слободно да се шетају градовима у којима су смјештени, под условом да се придржавају прописа о физичкој дистанци (из пандемијских разлога због којих су и били “затворени“).

Аустралија, за разлику од САД и европских земаља које се боре са вирусом, већ 11 дана није забиљежила ниједан једини пренос вируса корона међусобним заражавањем становника, већ искључиво код особа које су допутовале из иностранства, објавио је Блиц.

Међу путницима у авионима којима су дошли тенисери и тенисерке забиљежено је пет случајева, а једина званично инфицирана учесница Аустралијан опена је Паула Бадоса из Шпаније.