latinica  ћирилица
28/01/2021 |  12:44 ⇒ 13:13 | Аутор: РТРС

Филм "Лица Лафоре" преведен на седам страних језика (ВИДЕО)

Дугометражни документарни филм "Лица Лафоре" режисера Дениса Бојића, рађен у продукцији РТРС-а, преведен је на енглески, француски, њемачки, руски, холандски, италијански и словеначки језик.
Филм "Лица лафоре" - Фото: РТРС
Филм "Лица лафоре"Фото: РТРС

На овај начин борба породице Гајић за проналазак лијека за једну од најтежих дјечјих болести на свијету, екранизована у овом потресном филму, доступна је ширем аудиторијуму.

Према ријечима аутора филма Дениса Бојића, циљ је да се шира јавност, кроз дистрибуцију филма, упозна са доприносом наше заједнице у рјешавању свјетски важног проблема.

Филм "Лица Лафоре" освојио је бројне награде и признања, а поред међународних филмских фестивала, приказан је и на медицинским факултетима и здравственим установама широм свијета.

Између осталог, и на 32. конгресу епилептолога у Барселони, у једној од највећих фармацеутских компанија "Ionis Pharmaceuticals" у Сан Дијегу, на 91. конгресу неуролога Њемачке у Берлину и на АКХ клиници у Бечу.

Овај први дугометражни филм из БиХ, који се бави темом ријетких болести, добио је и институционално признање, а приказан је и у француском парламенту, у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

Дугогодишња борба породице Гајић, нада је за многе који битку бију с опаком и досад неизљечивом болешћу.