latinica  ћирилица
28/01/2021 |  09:53 | Аутор: СРНА

Сајић: Стипендије за учење њемачког језика

Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић изјавила је Срни да је Генерални конзулат добио обавјештење од Баварског универзитетског центра за средњу, источну и југоисточну Европу о почетку процеса додјеле стипендија за љетне курсеве њемачког језика у Баварској за ову годину.
Вера Сајић - Фото: РТРС
Вера СајићФото: РТРС

Сајићева је нагласила да студенти и млади истраживачи из свих академских дисциплина са предзнањем њемачког језика /најмање Б1 нивоа/ из БиХ, Србије, Албаније, Хрватске, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Русије, Словеније и Украјине могу да се пријаве на BAYHOST, а рок за подношење пријаве је 23. март.

Стипендије се додјељују од априла до јуна, зависно о доступности љетних курсева /на мрежи/веб локацији у Баварској/.

Према њеним ријечима, у вријеме пријаве студенти су морали провести најмање два семестра на универзитету и то доказати оцјенама.

- Стипендије за курсеве у Баварској укључују накнаде за курс, смјештај и исхрану, а за онлајн курсеве накнаду за курс покрива BAYHOST. Имајући у виду тренутну пандемију вируса корона и да у овом моменту није јасно који ће љетни курсеви стварно бити одржани у Баварској ове године, препорука је организатора да сви заинтересовани захтјев за стипендију поднесу на вријеме BAYHOST-у - навела је Сајићева.

Више информација о курсевима језика и процесу пријаве сви заинтересовани могу пронаћи на веб страници https://www.uni-regensburg.de/bayhost/stipendien/sprachkurse-in-bayern/index.html i фејсбук страници BAYHOST.