latinica  ћирилица
27/01/2021 |  16:30 ⇒ 16:31 | Аутор: АТВ

Уважена жалба Ћућуна, Одбор поништио рјешење градоначелника

Одбор за жалбе запослених у Градској управи Бањалука усвојио је жалбу Младена Ћућуна и поништио рјешење градоначелника о премјештају Ћућина са мјеста шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионално ватрогасно-спасилачке јединице на мјесто комунални полицајац у Одјељењу комуналне полиције.
Младен Ћућун - Фото: СРНА
Младен ЋућунФото: СРНА

Одбор за жалбе запослених у Градској управи Бањалука, рјешавајући по жалби Младена Ћућуна, на рјешење градоначеника Бањалуке на основу члана 153. Закона о службеницима и намјештеницима у огранима јединице локалне самоуправе и на основу члана 18. Пословника о раду Одбора за жалбе запослених у Градској управи на сједници одржаној 19.1.2021. донио је рјешење којем се у цијелости усваја као основана жалба Младена Ћућуна изјављена 15.1. и поништава рјешење градоначелника.

Како се наводи, Ћућун, службеник у Градској управи, поднио је жалбу против рјешења градоначелника Бањалуке од 4.1.2021. године, а којим је именовани премјештен са радног мјеста шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионално ватрогасно-спасилачке јединице на радно мјесто комунални полицајац у Одјељењу комуналне полиције, Градске управе Бањалука.

Како се наводи у рјешењу, жалба је благовремена, дозвољена и изјављена од стране овлаштеног лица.