latinica  ћирилица
27/01/2021 |  13:32 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Уручена заштитна медицинска опрема вриједна 192.931 КМ (ФОТО)

Шеф канцеларије Делегације ЕУ у Бањалуци Стефано Донати уручио је директору Института за јавно здравство Републике Српске Браниславу Зељковићу заштитне маске и одијела, вриједности 192.931 КМ.
Донација ЕУ - Фото: РТРС
Донација ЕУФото: РТРС

Опрема садржи 412.500 хируршких маски, 41.250 заштитних "ФФП2" маски и 18.720 заштитних одијела.

Зељковић је истакао значај дониране опреме, која ће, како је рекао, допринијети већој заштити медицинских радника у борби против вируса корона.

- Ова опрема ће имати значај у периоду припреме здравствених радника за вакцинацију. Опрема ће бити распоређена према здравственим установама у складу са њиховим потребама - рекао је Зељковић у Бањалуци.

Он је захвалио ЕУ за великодушну донацију, као и цијелој здравственој јавности за разумијевање за Републику Српску, када је ријеч о донацијама личне заштитне опреме, која ће бити искориштена у здравственим установама.

Донати је рекао је да је циљ да се здравствени радници адекватно заштите на радним мјестима, те изразио задовољство што је био у прилици да Институту у Бањалуци уручи ову значајну опрему.

Он је навео да је ЕУ до данас донирала Републици Српској заштитну медицинску опрему вриједну око 1,9 милиона евра.

- Прошло је већ годину дана од појаве пандемије вируса корона, али, нажалост, још нисмо изашли из те ситуације и пандемија је утицала на животе људи у цијелом свијету, те ћемо заједнички наставити да се боримо против ње - истакао је Донати.