latinica  ћирилица
27/01/2021 |  11:22 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Клокић честитао велики успјех младим шахистима

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић честитао је представницима Шаховског савеза Српске велики успјех младих шахиста и освојено прво мјесто на недавно одржаном међународном мечу са екипама из Русије, организованом поводом 9. јануара - Дана Републике Српске.

Клокић је са предсједником Шаховског савеза Српске Александром Ковачем и стручним сарадником Савеза и предсједником Шаховског клуба "Гамбит" из Бањалуке Немањом Шипком разговарао о овом великом успјеху младих шахиста из Српске и похвалио досадашњи рад и организацију онлајн меча на којем су наступала дјеца до 16 година, саопштено је из ресорног Mинистарства.

Он је поручио да резултат не би требало да буде у првом плану, него едукација, дружење и јачање пријатељских односа између два народа.

Завршени турнир је прва активност организована у оквиру потписаног споразума о сарадњи у области шаховског образовања између Шаховског савеза Републике Српске и "Средње школе за опште образовање бр. 5" града Југорск из Русије.

Потписани споразум и договорене активности реализују се уз подршку Представништва Републике Српске у Русији.