latinica  ћирилица
27/01/2021 |  08:16 ⇒ 10:39 | Аутор: РТРС

Тривић: Образовање заслужује да се награди (ВИДЕО)

Образовање као најважнија област једног друштва заиста заслужује да се награди, изјавила је министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

Тривићева је нагласила да је важно и јавно одати признање свима онима који учествују у борби против вируса корона.

- То су након здравствених радника сигурно просвјетни радници. Морам да похвалим и ученике који су јако озбиљно све схватили и заиста су дисциплиновани, и родитеље који су подршка својој дјеци и самом систему - изјавила је Тривићева.

Ове године додјељује се 40 Светосавских награда.

- Важно је, не само међу добитницима него међу свим просвјетним радницима, да су то заиста људи који пружају максимум себе, свог знања, рада методологије и педагошког рада с дјецом - нагласила је Тривићева.

Вријеме вируса корона, каже, нас је научило да се веома лако брзо пребацимо на нове технологије.

- Надам се, када изађемо из ове пандемије, да ћемо радити на едукацијама интерактивности у процесу самог наставног часа у смислу да имамо класичан облик образовања у учионици и да примјењујемо нове технологије - истакла је Тривићева.

Награде овогодишњим добитницима биће додијељене у складу са епидемиолошком ситуацијом, те ће свечана манифестација поводом додјеле Светосавске награде за радну, односно школску 2019/2020. годину бити уприличена путем телевизијског преноса на програму Радио-телевизије Републике Српске у четвртак, 28. јануара, у 18.00 часова.