latinica  ћирилица
26/01/2021 |  16:13 | Аутор: Б92

Није само Јовић енигма, Азар се враћа

Неколико појачања Реал Мадрида у посљедње вријеме није било на очекиваној висини задатка.

И док је Лука Јовић по минуте морао да оде у Ајнтрахт из Франкфурта, гдје је већ забиљежио голове, Еден Азар је протеклог викенда одиграо најбољу партију у сезони. Азар је до сада одиграо 34 утакмице за Реал и дао четири гола, уз седам асистенција.

У тријумфу над Алавесом имао је гол и асистенцију.

Белгијанац, упркос блиједим партијама од љета 2019. године, некако је био у сјенци критика које су биле прије свега усмјерене ка српском нападачу.

У првој сезони имао је много проблема са повредом кољена, а један гол против Гранаде било је све од њега. Заиста мало од играча који је плаћен више од 100 милиона евра.

Ни друга кампања у дресу краљевског клуба није (за сада) баш најбоља. И даље се мучио са повредом, а ту је била и пауза због позитивног теста на вирус корона.

Пре меча са Алавесом дао је само два гола – против Уеске и Интера.

- Тачно је да је стрпљење у Реалу тешко, али имамо велику вјеру у Едена. Имао је сјајну представу против Алавеса, гол и асистенција. Видјели смо бљесак Азара у најбољем издању и то ћемо надам се видјети у свакој утакмици - рекао је помоћник тренра Давид Бетони.

Реал иде полако са Азаром, пошто повреда још није прошлост.

Чак и у мечу са Алавесом, Азар је у неколико наврата шепао, а план је да за двомеч са Аталантом у осмини финала Лиге шампиона буде 100 одсто спреман.

До тада би овај крилни нападач требало да одигра пет утакмица у ЛаЛиги...