latinica  ћирилица
26/01/2021 |  13:16 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Јујићева потписала уговоре са удружењима цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, потписала је данас са седам представника добротворних друштава "Мерхамет" у Републици Српској и девет удружења и организација цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата, уговоре о додјели средстава гранта за суфинансирање пројеката и програма удружења грађана и фондација, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске.
Сенка Јујић (фото: Влада Српске) -
Сенка Јујић (фото: Влада Српске)

За рад седам добротворних друштава "Мерхамет" у Републици Српској Министарство управе и локалне самоуправе издвојило је 62.000 КМ, наводи се у саопштењу.

- Министарство је издвојило средства за рад добротворних друштава "Мерхамет" која ће бити употребљења за материјално помагање сиромашних и неспособних лица, као и стварање услова за запошљавање незбринутих лица - рекла је Јујићева.

Јујићева је додала да је једна од основних активности ових удружења рад народних кухиња за сиромашна, незапослена и незбринута лица.

Јујићева је нагласила да је за рад удружења и организација цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата издвојено 50.500 КМ.

- Цијенећи колики је значај удружења цивилних жртава рата, ове године смо издвојили средства за пројекте и програме ових удружења којима је циљ пружање материјалне, правне, социјалне и друге помоћи овим категоријама становништва у Републици Српској, као и пружање помоћи својим члановима у стручном оспособљавању - изјавила је Јујићева.

Представници добротворних друштава "Мерхамет" и удружења цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата захвалили су се Министарству на вишегодишњој подршци и истакли да би без ових средстава њихов рад био готово немогућ, наводи се у саопштењу.