latinica  ћирилица
26/01/2021 |  07:09 ⇒ 09:28 | Аутор: РТС

Јокић наставио дабл-дабл сезону (ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић наставио је са фантастичним партијама у НБА лиги и поново предводио Денвер до тријумфа, овога пута над Даласом 117:113. Јокић је наставио и да биљежи дабл-дабл у свакој утакмици од почетка сезоне, па Мавериксима није помогао ни маестрални Лука Дончић.
Никола Јокић - Фото: AP
Никола ЈокићФото: AP

Само неколико сати пошто је проглашен за најбољег играча недеље на Западу, Јокић је изашао на паркет у Тексасу и опет био међу најистакнутијим појединцима.

Меч је завршио са 20 поена (8-13 из игре), 10 скокова, четири асистенције, али и шест изгубљених лопти.

Момку из Сомбора је то био 17. дабл-дабл чиме је додатно подгријао наде да би у свакој утакмици до краја сезоне могао да има двоцифрен учинак у барем двије статистичке категорије.

Нагетси су контролу над утакмицом преузели у другој четвртини после почетног вођства домаћина и у више наврата имали 13 поена предности. Међутим, Далас је на крилима сјајног Дончића успео да се врати и преокрене у самом финишу, али је екипа Мајка Мелоуна поново одговорила.

Поенима Јокића и серијом Мајкла Портера јуниора "грумење" је преломило сусрет и извојевало важан тријумф.

Управо је Портер јуниор био најефикаснији са 30 поена и осам скокова, док је уз исти број ухваћених лопти Грин додао 17 поена.

На другој страни доминантан је био Дончић са 31. трипл-даблом у каријери – постигао је 35 поена (11-23 из игре), имао 11 скокова, 16 асистенција, четири блокаде, једну украдену и пет изгубљених лопти.

Ово му је био 16. трипл-дабл са више од 30 поена, чиме се изједначио са легендарним Мајклом Џорданом.

Сљедећи на листи стрелаца био је Тим Хардавеј са 19 поена, док је српски центар Бобан Марјановић за нешто мање од три минута на паркету постигао само један кош из игре и направио један фаул.

Денвер је сада четврти на табели Западне конференције са 10 победа и седам пораза, док је Далас шест позиција ниже са скором 8-9.