latinica  ћирилица
25/01/2021 |  17:48 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Поново бурно у билећкој Скупштини (ВИДЕО)

Иако је било очекивано да нови састав билећке Скупштине коначно почне функционисати нормално, на другој редовној сједници поново су забиљежене бурне расправе. Одборници су у свађу улазили без поштовања скупштинских аката и кршења кодекса.
Скупштина Билећа - Фото: РТРС
Скупштина БилећаФото: РТРС

Иако је новоизабрани начелник општине Билећа Веселин Вујовић најављивао да више неће бити ружних сцена из скупштинске сале, а у прилог томе на почетку сједнице тамјаном окадио све одборнике, није дуго требало да дође до нових вербалних инцидената.

Расправа је достигла врхунац када предсједник Скупштине није дао ријеч одборнику Радикалне странке "др Војислав Шешељ" Дражену Дунђеру.

- Нећу вам дозволити да продате Билећу, изабрали смо Мата Вујовића за предсједника да им укажемо неко поштовање, међутим он би хтио да нас све уништи и потцијени, а нема право о Пословнику. Тачно знам колико имам право на дискусију и реплику - поручио је Дунђер.

Одговорио му је Вујовић, предсједник СО Билећа.

- Билећка Скупштина је постала синоним за немиле догађаје, а ја као предсједник нећу дозволити да се дешавају овакве ствари по цијену тога да више не будем на тој функцији - истакао је Вујовић.

Инцидент одборника Дунђера смирио је начелник, па је Скупштина наставила са радом.

- На нама свима је да утичемо на одборнике да се спусти лопта и да нормално радимо, јер то траже грађани од нас. Могао сам данас да сједим и да дозволим да се догоди и физички обрачун, али нисам то дозволио - истакао је Вујовић.

Овај инцидент као оправдање искористили су одборници опозиције окупљене око из СНСД-а па су напустили сједницу, због, како су образложили, недопуштеног бахатог понашања.

- Тражили смо паузи у и напустили смо сједницу, а одлучићемо да ли да уопште учествујемо - истакао је Љубо Вуковић, одборник СНСД-а, а слично размишља и његов колега из одборничких клупа Дарко Стевановић:

- Ово је циркус, ако се овако настави ми нећемо више присуствовати сједницама - поручио је Стевановић.

Даљи рад наставило је 11 одборника већине. Измеђи осталог, усвојили су одлуке о именовањима вршилаца дужности начелника општинских одјељења.