latinica  ћирилица
25/01/2021 |  13:14 ⇒ 14:52 | Аутор: СРНА

Инциденти на протестима у Мостару, група људи насрнула на медицинаре

Два инцидента догодила су се данас приликом протестне шетње здравствених радника у Мостару, гдје је у једном случају група непознатих људи насрнула на медицинаре, а полиција је привела једног мушкарца, јавио је дописник Срне.
Протест у Мостару (фото: M. SMAJKIĆ) -
Протест у Мостару (фото: M. SMAJKIĆ)

Протестну колону, која се кретала од Шпанског трга до зграде Владе Херцеговачко-неретванског кантона, у првом случају један возач покушао је да пресијече, па су га учесници напали.

У другом случају је група непознатих људи испред зграде Владе насрнула на медицинаре и ударила двоје здравствених радника.

Полиција је брзо реаговала и привела једног мушкарца. Протести су убрзо након тога завршени.

Протестна шетња одржана је под слоганом "Сви пред Владу".

Здравствени радници у Мостару су у штрајку и траже нови колективни уговор, док љекари радЕ, јер су њихови захтјеви испоштовани током прошле године.

Кантонална Влада је почетком године с представницима Синдиката потписала протокол о преговарачком процесу, али из ресорног Министарства су блокирали цијели процес, јер су приговорили на састав преговарачког тима.

Из Синдиката су објавили да је Влада поново затражила да се преиспита законитост генералног штрајка у којем се здравствени радници налазе више од мјесец.