latinica  ћирилица
23/01/2021 |  14:03 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Изетбеговић најављује могуће будуће дјеловање против Срба

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ оцијенила је да би изјава лидера СДА Бакира Изетбеговића да су Срби лош народ у неким нормалним земљама заслуживала само игнорисање и презир, али да је у оваквој БиХ треба схватити као могућу подлогу за нека будућа дјеловања против српског народа.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Кад предсједник највеће бошњачке странке окриви некога да је колективно лош, онда том неком можете покушати креирати судбину у складу са тим што мислите - изјавила је Новаковић Бурсаћ Срни.

Према њеним ријечима, Изетбеговићу се у извјесном смислу треба захвалити што је гласно изговорио оно што вјероватно и мисли.

Она је истакла да у БиХ и њеној политичкој стварности треба имати на уму да су Срби, захваљујући разним политичким акцијама, били окривљени за све невоље и сва злодјела која су се десила на овим просторима, посебно крајем 20. вијека, што је за резултат имало и најбруталније војне интервенције.

Изетбеговићева изјава федералним медијима да су Срби лош народ услиједила је након што је недавно министар спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика упоредила са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.