latinica  ћирилица
22/01/2021 |  17:19 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Рајчевић: Продати службени ауто и помоћи студентима из осјетљивих категорија (ВИДЕО)

Поводом конституисања новог сазива Студентског парламента, у бањалучком ректорату - састанак студената са ресорним министром Срђаном Рајчевићем. За новог предсједника Студентског паралмента Универзитета у Бањалуци изабран је Радован Јалић.
Бањалука - Студентски парламент - Рајчевић - Фото: СРНА
Бањалука - Студентски парламент - РајчевићФото: СРНА

Рад студентскогг парламента у претходном периоду био је отежан због неповољне епидемилошке ситуација, због чега је изостала и реализација одређених планираних пројеката. Ново руководство мандат почиње са великим амбицијама.

- Ми ћемо се борити за права и бољи положај студената како на Универзитету у Бањалуци, тако и у свијету уопште - рекао је Јалић.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да је сарадња Универзитета са Студентским парламентом у претходном периоду била одлична.

- Један од најзначајнијих пројеката за које је Универзитет посебно заинтересован јесу студентски дани, који је претходне године наишао на проблеме с обзиром на своју масовност. Упак, студенти су нашли начине да приближе своје факултете свршеним средњошколцима - додао је он.

Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић рекао је да је на састанку било ријечи и о  ефектима примјене нових закона из ове области .

- Заједно смо констатовали да овај закон даје добре резултате, јер се повећава број уписаних студената на нашим Универзитетима - рекао је Рајчевић.

Из Министасртва и подршка студентима из угрожених категорија.

- У договору са Студентским парламентом, одлучило је да једно службено возило стави на лицитацију, те да се из тих средстава финансира смјештај студената из социјално угроженних породица, дјеце палих бораца и студената са једним родитељем - нагласио је Рајчевић.

У Студенстком парламенту надају се да ће ове године успјети да реализују пројекте, које у претходној због пандемије нису успјели.