latinica  ћирилица
21/01/2021 |  16:16 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Почело друго полугодиште; У појединим школама онлајн настава

Почело је друго полугодиште у Републици Српској. У већини основних и средњих школа, ђаци су се вратили у школске клупе. Изузеци су школе у Костајници, Основној школи "Никола Тесла" у Дервенти и двије подручне школе у Оштрој Луци, гдје се настава одвија онлајн.
Ученици (фото: banjaluka.rs.ba / Александар Чавић) -
Ученици (фото: banjaluka.rs.ba / Александар Чавић)

Повратак у школе и нови сусрет са школским друговима, већина ученика једва је дочекала, посебно у бањалучкој Основној школи "Бранислав Нушић", гдје су, због реновирања школског објекта, ђаци наставу у једном дијелу првог полугодишта, пратили онлајн.

- Већ сам споменула да је завршена унутрашња столарија на старом дијелу школе, а то су учионице, два тоалета и библиотека а цијена цјелокупног пројекта износила је 93 хиљаде КМ - навела је Стана Никодиновић, директорка ОШ "Бранислав Нушић".

Због земљотреса који је погодио општине приједорске регије, настава није почела у свим школама.

У двије подручне школе у Оштрој Луци, због начињене штете, настава се одвија онлајн.

У Основној школи "Никола Тесла" у Дервенти, настава би требало да се одвија онлајн до петка, а од понедјељка ће ђаци бити распоређени у друге школе у Дервенти.

У Гимназији "Свети Сава" у Приједору, која је оштећена у недавном земљотресу, није у функцији други спрат.

Због тога дио ученика наставу прати онлајн.

У остатку Српске све основне и средње школе у спремно су дочекале друго полугодиште.

Из ресорног министарства истичу да је веома значајно да дјеца редовно похађају наставу у учионицама, те да у првом полугодишту није забиљежен ниједан случај ширења вируса корона у школама.

Ученици основних школа, широм Српске, који нису у прилици да похађају наставу у школама, на нашем програму могу да прате инструктивну наставу, која се од јутрос поново емитује.