latinica  ћирилица
21/01/2021 |  15:18 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Вишковић и Тегелтија спремни да приме вакцину против вируса корона

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће примити вакцину против вируса корона и позвао је све грађане да искористе прилику и да се вакцинишу, јер је то у овом моменту једино рјешење за сузбијање ковида 19.
Вишковић - Тегелтија - Фото: РТРС
Вишковић - ТегелтијаФото: РТРС

Вишковић је истакао како има повјерење у све вакцине, али је појаснио и да неће први "потрчати" да не би била прича да премијер хоће први да се вакцинише.

Он је поновио да је план вакцинације у Српској урађен и да ће се ићи по принципу по којем ради Србија, те истакао важност медија у промовисању имунизације.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће се вакцинисати било којом вакцином која дође у БиХ, јер апсолутно вјерује систему вакцинације и имунизације.

Он је поновио да је вакцинација добровољна и да грађани, који се не буду хтјели вакцинисати, неће сносити никакве санкције.

- Уколико се више грађана вакцинише, то ће бити већи ефекат у сузбијању вируса, али вакцинисање је добровољно - појаснио је Шеранић.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија потврдио је да је спреман да прими вакцину против вируса корона.

Он је оцијенио да не спада у групу оних који први треба да приме вакцину, јер је преболовао корону. "Али, спреман сам да се вакцинишем", истакао је Тегелтија на конференцији за новинаре.

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић и министар цивилних послова у Савјету министара Анкица Гудељевић исказали су спремност да се вакцинишу.

Тегелтија је данас у Сарајеву разговарао са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем о заједничком проналажењу алтернативних извора за набавку вакцине против вируса корона.