latinica  ћирилица
21/01/2021 |  14:23 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Ко буде играо "лигу богатих" неће више играти за репрезентацију

Свјетска фудбалска организација упозорава све европске клубове и играче да, у случају да прихвате играње у суперлиги богатих, неће моћи да учествују више ни у једном такмичењу не само европске фудбалске кровне асоцијације већ ни у такмичењима које организује ФИФА.
ФИФА - Фото: AFP
ФИФАФото: AFP

Стварање европске супер лиге неће проћи тако глатко, без обзира што најбогатији клубови упорно желе да оснују једну лигу.

УЕФА и ФИФА су против тога, јер би једна таква лига уништила домаћа првенства и Лигу првака.

Креатор те "суперлиге богатих" је предсједник "Реал Мадрида" Флорентино Перез.

ФИФА је послала јасну поруку и издала саопштење у коме наглашава да супер лига неће бити призната од кровне организације свјетског фудбала.

То значи да ни један играч који буде учествовао у једном таквом тамичењу неће моћи да наступа у такмичњима које организује сама ФИФА или нека од њених чланица.

Дакле, сваки игач који буде играо у "лиги богатих" неће моћи да игра више за репрезентацију свије земље на свјетским првенствима или у квалификацијама.

ФИФА поручује да би сва такмичења требала организовати у договору са конфедерацијама и самом главном кућом свјетског фудбала.

Саопштење су потписали предсједник ФИФА Ђани Инфантино и предсједници свих осталих конфедерација, преносе спортски портали.