latinica  ћирилица
20/01/2021 |  17:21 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Тегелтија са Сатлером о политичким и економским темама

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером о актуелним политичким и економским темама у БиХ и региону, са акцентом на превазилажењу посљедица изазваних пандемијом вируса корона.
Тегелтија и Сатлер - Фото: РТРС
Тегелтија и СатлерФото: РТРС

Овом приликом, Тегелтија је изразио захвалност ЕУ за помоћи у набавци медицинске опреме здравственим институцијама у БиХ, као и за ангажман и подршци привреди која је изузетно погођена овом кризом.

Тегелтија је упознао Сатлера да Савјет министара, упркос изазовима са којима се сусреће, ради на реализацији договорених мјера, те нагласио да европске интеграције остају у фокусу рада Савјета министара.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним темама у контексту превазилажења проблема илегалних миграција, саопштено је из Савјета министара.

Овом приликом, Тегелтија је поновио да мигрантска криза представља велики безбједносни и хуманитарни проблем који БиХ не може сама ријешити, те поново указао на важност координације и заједничке сарадње свих безбједносних агенција у региону.