latinica  ћирилица
20/01/2021 |  16:58 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Глумица Милена Радуловић пет часова давала исказ о Алексићу

Глумица Милена Радуловић давала је исказ пет часова у Вишем тужилаштву у Београду, након познатог професора глуме Мирослава - Мике Алексића, кога је она и више дјевојака, ученица његове школе, оптужило за сексуално злостављање и силовање.
Милена Радуловић и Мирослав Алексић (Фото: M. ILIĆ, D ZIVANCEVIC/RAS KOMBO) -
Милена Радуловић и Мирослав Алексић (Фото: M. ILIĆ, D ZIVANCEVIC/RAS KOMBO)

Један од њених адвоката Југослав Тинтор рекао је да је Тужилаштво наредило да цијели ток истраге буде тајан због заштите приватности лица која учествују у поступку, тако да се не може говорити о детаљима оног шта је данас речено.

- Сама чињеница да је Милена исказ давала пет пуних часова јасно говори и лаику да је до детаља рекла све оно кроз шта је прошла и шта је доживела, описујући до најситнијих детаља, како би помогла надлежним државним органима, пре свега, поступајућем тужилаштву, да расветли целу ову кривичну ствар - рекао је Тинтор за Б92.

Адвокат Денис Бећирић апеловао је да медији поштују жељу за анонимношћу оштећених и свједока који то желе.

Мирослав - Мика Алексић, филмски редитељ, продуцент, глумац и чувени педагог кроз чије радионице је прошло више од 3.000 младих, недавно је ухапшен због сумње да је од 2012. до 2020. године сексуално напаствовао пет ученица, од којих су двије тада биле малољетне. На терет му је стављено осам силовања и седам недозвољених полних радњи.

Глумица Милена Радуловић медијима је испричала да је Алексић силовао док је била малољетна и да се то догодило више пута. Осим ње, још неколико дјевојака, од којих су неке малољетне, пријавило је Алексића за силовање и сексуално узнемиравање.