latinica  ћирилица
20/01/2021 |  16:38 | Аутор: СРНА

Петковић: У Приштини праве ломаче за вакцине из Србије

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да су Брисел и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак обавијештени о упаду приштинске полиције у Дом здравља у Штрпцу због вакцина из Србије против вируса корона.
Петар Петковић  (Фото:kossev.info) -
Петар Петковић (Фото:kossev.info)

- У Приштини праве ломаче за вакцине из централне Србије зато што немају своје вакцине. Пошто их немају онда пријетњама лекарима покушавају да заташкају своју неспособност. Ми ћемо се борити за наш народ и чинимо све да заштитимо зивоте људи - рекао је Петковић на конференцији за новинаре у Београду.

Петковић је скренуо пажњу да се преметачина догодила на дан Светог Јована, славу коју обиљжава велики број породица у Сиринићкој жупи, оцјењујући да је Приштина покушала и на тај начин да застраши становништво на Косову и Метохији.

Он је навео да је Србија упознала Брисел и Лајчака о ситуацији на Косову и Метохији, гдје се, како је истакао, Приштина обрачунава са вакцинама само због тога што долазе из централне Србије.

Петковић је рекао да су током тог претреса приштински инспектори пријетили директору Дома здравља, медицинском особљу и љекарима.

- Да ли може да се замисли да неко у 21. вијеку покушава да уништи вакцине које живот значе. Цијели свијет се захваљује љекарима који су прави хероји и који су поднијели велику жртву у борби против вируса корона, а само се у Приштини српски лекари нападају и киње због тога што раде свој посао - додао је Петковић.

Он је истакао да је за државу Србију приоритет да се спроводи вакцинација према свима који желе да се вакцинишу, укључујући и грађане на Косова и Метохије, те додао да ће српски одговор на упаде у болнице и жељу Приштине да се обрачунава са вакцинама, бити заштита живота људи.

Више инспектора и полицајаца из Приштине упало је у Дом здравља у Штрпцу, који дјелује у оквиру здравственог система Србије, тражећи вакцине против вируса корона