latinica  ћирилица
19/01/2021 |  17:22 ⇒ 18:35 | Аутор: СРНА

Опрема за хладни ланац на путу за БиХ

Шеф представништва УНИЦЕФ-а у БиХ Ровнак Кан изјавила је данас да је опрема за хладни ланац за вакцинацију против вируса корона, коју је обезбиједила ова организација, већ на путу ка БиХ и увјерена је да ће први фрижидер бити у употреби до краја јануара.
Анкица Гудељевић -
Анкица Гудељевић

Канова је током видео-разговора са министром цивилних послова у Савјету министара Анкицом Гудељевић нагласила да УНИЦЕФ настоји да за БиХ обезбиједи најсавременију дигитализовану опрему, која ће бити изузетно значајна, не само за чување вакцина против вируса корона, него и за остале потребе здравственог сектора у БиХ.

Она је БиХ понудила и експертску помоћ током процеса набавке вакцине, те навела да ће у наредном периоду стручњаци Уницефа свакодневно бити на располагању Министарству цивилних послова у Савјету министара.

Гудељевићева је захвалила Уницефу за велики ангажман набавке вакцина и обезбјеђивања фрижидера за хладни ланац.

На састанку је истакнуто и да експерти Уницефа раде на испитивању стварног стања у здравственим установама, њиховим потребама и могућностима.

Гудељевићева и Канова су разговарале и о потписивању меморандума о разумијевању за пружање услуга набавке између УНИЦЕФ-а, дјечјег фонда УН и Савјета министара, који је предуслов за даљу подршку УНИЦЕФ-а.