latinica  ћирилица
18/01/2021 |  22:14 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

У Добоју одржан Богојављенски концерт

Породични гитарски "Трио балканске жице" из Београда вечерас је у Добоју одржао концерт поводом Богојављења, а премијерно су извели нумере са новог албума, уз шесторучно свирање на једној гитари које је њихов заштитни знак.
У Добоју ликовна изложба слика "Теофанија" - Фото: СРНА
У Добоју ликовна изложба слика "Теофанија"Фото: СРНА

 - Добојској публици представили су се Зоран Старчевић, заједно са синовима Николом и Жељком, оригиналном музиком која чини синтезу многих балканских елемената са примјесама џез музике, свинга и класичних елемената.

Зоран је рекао да заједно свирају већ 17 година и да готово да нема земље у којој до сада нису наступали - од Сибира до Калифорније, у некима и више пута.

Он је изразио задовољство што је премијера њиховог шестог албума у Добоју, граду у којем су први пут наступали прије око 10 година.

Концерт је одржан у Центру за културу и образовање, чији је директор Вукосава Софренић рекла да Богојављенским концертом, 25. по реду, почињу овогодишња културна дешавања у Добоју.

Богојављенски концерт свечано је отворио замјеник градоначелника Владо Благојевић, који је указао на значај културе у околностима и ограничењима узрокованим пандемијом вируса корона.

Претходно је отварена ликовна изложба слика "Теофанија", аутора Марина Милутиновића из Бањалуке, који се представио са 31 радом.