latinica  ћирилица
18/01/2021 |  18:04 ⇒ 18:14 | Аутор: srpskainfo.com

Илић: Станивуковић мора схватити да више није опозиција

Бањалуком управљају млади људи, а један од њих је и предсједник Скупштине града, Младен Илић.
Младен Илић (Фото: https://srpskainfo.com/) -
Младен Илић (Фото: https://srpskainfo.com/)

Он сматра да управо млађе генерације требају имати већу улогу у партији из које долази (СНСД), а градоначелнику Драшку Станивуковићу поручује да "није више опозиција, није неко ко може само указивати на проблеме", те да обећања која даје морају бити реална.

Илић је за само неколико мјесеци прешао пут од директора ФК Крупа до друге по важности функције у Бањалуци.

Иако је био у спортским водама, прво као фудбалер па као дио управе клуба, Илић у интервјуу за Српскаинфо каже да су његови планови за будућност увијек укључивали улазак у политику.

Са 24 године он је најмлађа особа која је у Бањалуци обављала ту функцију.

- Посао који ме чека гледам као прилику, првенствено да покажем да активност, знање и жеља да се усвоји ново знање може помоћи развоју Бањалуке. Исто тако, ово је прилика да покажем да млади људи у политици могу да направе одређене искораке, да је ово град и земља у којој млади имају могућност да се развијају - каже Илић за Српскаинфо.

Истакао је да изборни резултат СНСД-а треба анализирати.

- Ја сам сигуран да је у поразу Игора Радојичића учествовало много фактора. Који? То најбоље можемо чути од грађана. Велики број грађана је дао подршку господину Станивуковићу и вјерујем да ће нам наредни период дати одговор на то питање. Ја сам неко ко је искрено вјеровао у побједу Игора Радојичића - истакао је Илић.

Илић сматра да је Игор Радојичић радио одличне ствари за Бањалуку.

- Искрено ми је жао што он неће наставити развој града. Самим тим осјећам терет и жељу да ја будем неко ко ће у Бањалуци наставити визије развоја какву је имао СНСД. Мислим да треба доћи до промјена када су у питању млади у ГО СНСД. Морамо бити свјесни да су ови избори показали, не само у Бањалуци већ и у Српској, да је воља народа таква да желе нове људе на политичкој сцени, и то је нешто што треба испоштовати.

Истакао је да млађе генерације требају више да учествују у раду ГО СНСД.

- Ја сам сигуран да ће се то десити, без обзира ко буде на челу ГО СНСД. Наравно, треба уважити и велики број искусних људи који могу младима помоћи на њиховом политичком путу - каже Илић.

Илић је коментарисао и даљу улогу Игора Радојичића.

- Када је у питању ГО СНСД Бањалука, Игор Радојичић је као предсједник сигурно имао велику моћ управљања и није био неко коме се, бар како ја то видим, било ко мијешао у ту врсту посла. Он, нажалост, није више на челу ГО СНСД, али вјерујем да ће он наставити да функционише у СНСД. Вјерујем у његово активирање у ГО СНСД у неком наредном периоду, јер је он неко ко ту доста може помоћи.

На питање ко руководи са бањалучким СНСД-ом, Илић каже да се лицитирало с многим именима.

 - Господин Додик је био у изолацији и његово здравље није дозвољавало да разговарамо о тим темама. Вјерујем да ћемо у наредном периоду имати јаснију слику о том питању. Увјерен сам да ће се добро размислити о особи која се изабере за ту функцију - изјавио је Илић.

Илић истиче да још нису отворена било каква питања са градоначелником која се тичу пројеката.

- Да будем искрен, још увијек нисам отворио било каква питања с градоначелником и вријеме ће показати шта ће бити. Немамо одређену границу да кажемо: "Стаћемо овдје". Једноставно, као странка одлучили смо да нећемо дијелити неке ствари. Такав вид политике нас не занима. Ми размишљамо како да олакшамо проблеме у граду. Коалиција окупљена око СНСД ће доносити заједничке ставове, које ћемо презентовати градоначелнику. Да ли ћу то урадити ја или неко из скупштинске већине, то остаје да се види. Зависи све од онога шта ће у датом тренутку бити актуелно. Мислим да ће први конкретни кораци морати бити везани за дефинисање Нацрта буџета, а касније и за одређене ствари које ће нас дочекати, као напримјер инфраструктурни пројекти - закључио је Илић.