latinica  ћирилица
17/01/2021 |  14:38 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

Алексићу одређено задржавање, осумњичен за напаствовање пет ученица

Мирославу Алексићу, који је ухапшен због сумње да је у школи глуме у Београду сексуално напаствовао пет својих ученица, од којих су у то вријеме двије биле малољетне, одређено је задржавање.

Из МУП-а Србије су навели да је он осумњичен да је извршио кривична дјела силовање и недозвољене полне радње и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Полиција наводи да је осумњичени М.А. од 2012. до 2020. године у просторијама школе глуме у Београду, чији је власник, сексуално напаствовао пет својих ученица, од којих су двије за вријеме извршења кривичног дјела биле малољетне.

Пошто се сумња да има још особа које је осумњичени сексуално напаствовао, у саопштењу се наводи да се то може пријавити у просторијама Полицијске управе за град Београд, Булевар деспота Стефана 107.

Познати режисер, сценариста и учитељ глуме у Београду Мирослав Мика Алексић приведен је синоћ у полицију, због оптужбе за силовање, јер га је више дјевојка пријавило за силовање или сексуално узнемиравање.

Позната глумица Милена Радуловић је рекла за Блиц да је Алексић док је похађала његову школу глуме и била малољетна силовао и да се то догодило више пута.