latinica  ћирилица
17/01/2021 |  13:17 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Вукановић: Станивуковићу сам помогао да побиједи, он мене сматра друголигашем

Народни посланик Небојша Вукановић истакао је да је изненађен поруком градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да га сматра друголигашем, те поручио да је он "доста учинио за побједу опозиције у Бањалуци".
Небојша Вукановић (фото: slobodna-bosna.ba) -
Небојша Вукановић (фото: slobodna-bosna.ba)

Вукановић је на свом блогу написао да је "поприлично изненађен" Станивуковићевом изјавом да би "кандидат за предсједника Републике Српске могао да буде он, Јелена Тривић и неки посланици који се прикључују".

- Дакле, ту сам јасно схватио да сам друголигаш, да се на мене озбиљно не рачуна и да људи сматрају да нисам неко ко би требало да буде на челу нових снага које требају да преузму власт у Републици Српској - рекао је Вукановић.

Он је нагласио да Станивуковићеве изјаве јасно говоре да ће бити кандидат за предсједника Републике Српске.

Вукановић је подсјетио да је Станивуковић рекао да је мислио да ће бити одборник четири године, па је био двије, народни посланик четири па је био двије, те да ће двије године бити и градоначелни уколико људи буду тражили да се кандидује за предсједника.

- Станивуковић је истакао да ће се кандидовати, јер је то нека врста, како је рекао, жртве за народ - додао је Вукановић.

Он сматра да је доста урадио да опозиција побиједи у Бањалуци што је, како каже, доказао и својим говорима на трибинама.

- Посљедњи дан кампање сам оставио Требиње и отишао у Бањалуку да држим говор. Ни тада Драшко није рекао: "Хвала, Вукане што си дошао из Требиња" и ту сам се осјећао врло маргинално. Нисам заслужио да ме неко назива друголигашем. Није у реду рећи имамо ја и Јелена и остали се прикључују. Ја нисам неко ко се прикључује - поручио је Вукановић и додао да је он честитао и Станивуковићу и Тривићевој и да их је увијек истицао у први план.

Осврћући се на недавни састанак опозиције на који није био позван, Вукановић је истакао да не треба да га позивају ни на сљедећи, најављени састанак опозиције у проширеном саставу.

- Мислим да је највећи проблем што сам слободан и неконтролисан и да неким структурама не би одговарало да дођем у позицију да о нечему одлучујем. Мислим да је врло лицемјерно што сам елиминисан. Ја нисам био никада ни на једном састанку али када би требало нешто да се уради - Вукан је био ту - нагласио је Вукановић.