latinica  ћирилица
15/01/2021 |  17:39 ⇒ 16/01/2021 | 10:27 | Аутор: СРНА

Додик: Пуковник Бероња остаће упамћен као велики патриота

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици пуковника Војске Републике Српске Миле Бероње који је преминуо у Новом Саду од посљедица инфекције вирусом корона.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да је пуковник Бероња био један од српских патриота чије ће име бити уписано у историју одбране Републике Српске, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

- Пуковник Бероња је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату часно стао у одбрану српског народа и Републике Српске, испуњавајући своје војничке и патриотске дужности према свом народу и Републици - нагласио је Додик, истакавши да је свој велики допринос посебно дао током операције "Коридор 92".

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ изразио је искрено саучешће породици Бероња, поручивши да ће пуковник Миле Бероња остати упамћен као искрени родољуб који је дао велики допринос у очувању Републике Српске.

Пуковник ВРС Миле Бероња преминуо је у Новом Саду од посљедица инфекције вирусом корона у 73. години.

На почетку Одбрамбено-отаџбинског рата придружио се Војсци Републике Српске, па је током операције "Коридор 92" обављао дужност начелника штаба Тактичке групе један Војске Републике Српске, којом је командовао тада пуковник Новица Симић.

По завршетку операције "Коридор 92" Миле Бероња преузима дужност команданта Друге посавске бригаде ВРС и ову дужност обављао је до 1994. године, када је именован на дужност начелника оклопно-механизованих јединица у оперативној зони корпуса која је обухватала одбрану територије Мајевице, Семберије и дијелова Посавине.