latinica  ћирилица
15/01/2021 |  13:40 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Кострешевић: Нисмо добили званичан позив за састанак код градоначелника

Вршилац дужности директора Путева Републике Српске, Давор Кострешевић демантовао је тврдње градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да су представници овог предузећа добили званичан позив за данашњи састанак код градоначелника.
Давор Кострешевић - Фото: СРНА
Давор КострешевићФото: СРНА

Вршилац дужности директора Путева Републике Српске Давор Кострешевић демантовао је тврдње градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да су представници овог предузећа добили званичан позив за данашњи састанак код градоначелника.

- Јавно предузеће Путеви Републике Српске нису званичним путем ни позвани на састанак градоначелника са представницима предузећа која су ангажована на чишћењу снијега, Службе хитне медицинске помоћи и Цивилне заштите и предузећа која обављају јавни превоз у Бањалуци - рекао је Кострешевић Срни.

Он је рекао да постоје процедуре које дефинишу односе између правних лица које Станивуковић, очигледно не познаје у довољном обиму.

- ЈП Путеви Републике Српске у служби је свих грађана Српске и труди се да свима једнако изађе у сусрет и није упосленик Станивуковића да се на такав начин нити неког позива нити неког разрјешава или било шта организује - појаснио је Кострешевић.

Кострешевић сматра да није коректна оваква врста комуникације градоначелника Бањалуке јер се директно износи нешто на рачун нарушавања угледа Путева Републике Српске, који ово предузеће гради много година.

Он је напоменуо да Јавно предузеће Путеви Републике Српске свој углед гради много година прије мандата Станивуковића и многих других људи.

- Предузеће Путеви Републике Српске је у служби Српске и свих њених грађана и служиће потребама свих једнако - закључио је Кострешевић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да данашњем састанку, мада су уредно позвани, нису присуствовали представници Путева Републике Српске, иако у Бањалуци постоје магистрални путеви, које не одржавају градске службе већ то предузеће.