latinica  ћирилица
14/01/2021 |  22:23 | Аутор: РТРС

Трамп: Стојим иза обећања о прекиду "бескрајних ратова"

Одлазећи предсједник САД Доналд Трамп изјавио је како ће се увијек држати обећања да ће окончати умијешаност Америке у "бескрајне ратове".
Доналд Трамп - Фото: AFP
Доналд ТрампФото: AFP

Трамп се, неколико дана прије инаугурације новог америчког предсједника Џозефа Бајдена, осврнуо на своју заслугу у прекидању учешћа САД у ратовима у Авганистану, Ираку и Сирији.

Налози Трампа на Твитеру и другим друштвеним мрежама су блокирани, те се он данас обратио путем саопштења из Бијеле куће.

Он је посебно скренуо пажњу на свој труд да се смањи војно присуство САД у земљама у којима трају сукоби и да врати америчке војнике кући, пренио је Вашингтон тајмс.

- Број америчких војника у Авганистану најмањи је у посљедњих 19 година. Исти тако, тај број је најнижи у Ираку и Сирији у посљедњих много година. Увијек ћу бити посвећен заустављању бескрајних ратова - поручио је Трамп.

Трамп је додао да је за њега велика част била да унаприједи америчку војску и пружи подршку америчким војницима током свог мандата, уз напомену да је за војну опрему уложено 2,5 билиона долара, те да је сва та опрема произведена у САД.