latinica  ћирилица
14/01/2021 |  09:42 ⇒ 09:44 | Аутор: СРНА

Петковићу забрањен улазак на Космет

Директору Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петру Петковићу Приштина је рано јутрос одбила захтјев за улазак на Космет, чиме је онемогућен да посјети поплављена подручја у српским срединама и да угроженим домаћинствима уручи хуманитарну помоћ.
Петар Петковић - Фото: facebook.com
Петар ПетковићФото: facebook.com

Петковић је оцијенио да је очигледно да је предизборна кампања у Приштини почела и прије законског рока и да су Срби поново главне мете, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

- Поступак албанских политичара говори о томе да им је политички маркетинг важнији од живота и безбедности људи - навео је Петковић.

Према његовим ријечима, овакво понашање Приштине показује и да ЕУ није у стању да обезбиједи поштовање постигнутих споразума, међу којима је и онај о слободи кретања.

- Не желимо да на било који начин учествујемо у појачавању тензија у покрајини, јер се таква атмосфера увек прелије преко леђа нашег народа, али у једно сви могу да буду уверени - нико не може да нас заустави да помогнемо свом народу - поручио је Петковић.

Он је навео да ће помоћ државе Србије и Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију стићи до Срба који су угрожени поплавама.