latinica  ћирилица
13/01/2021 |  18:54 ⇒ 14/01/2021 | 00:24 | Аутор: РТРС

Званичници упутили честитке

У Републици Српској је Нова 2021. година по јулијанском календару дочекана без јавних прослава.
Православна нова година (Фото: илустрација / РТРС) -
Православна нова година (Фото: илустрација / РТРС)

У четвртак је нерадни дан. Током празника не раде републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе и други који Нову годину обиљежавају по јулијанском календару.

Честитке поводом православне Нове године упутили су званичници Српске.

- Свим грађанима који празнују по јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће 2021. године. Желим да наредна година свима донесе, прије свега, добро здравље, свеукупни напредак, личну и породичну срећу. У увјерењу да ће 2021. годину обиљежити заједништво, стабилност и просперитет, срдачно вас поздрављам - навела је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић пожелио је здравље, срећу и успјех у личном и породичном животу.

- Са жељом да православна Нова година донесе свима љепше тренутке од године за нама, прије свега здравље, а свима нама да се изборимо са пандемијом вируса корона која је обиљежила 2020. годину, надам се да ће година пред нама бити година опоравка привреде и оживљавања економије - нагласио је Чубриловић.

Православну Нову годину честитао је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

- У години која је пред нама желим вам добро здравље, радост и просперитет. С увјерењем да ћемо у новој, 2021. години, превазићи сва искушења и изазове с којима смо суочени, те да ће нова година бити година нашег даљег развоја и напретка, срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки премијера Српске.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик пожелио је свима који празник обиљежавају по јулијанском календару много здравља, радости и успјеха и да Нова година донесе напредак и благостање.

Додик је пожелио да у 2021. години код свих људи ојача вјера у будућност, међусобно повјерење, солидарност и разумијевање, те да се цијели свијет избори са пандемијом вируса корона која је однијела бројне животе.

Повезане вијести:

Православна Нова година

Тегелтија: Година пред нама биће обиљежена напретком