latinica  ћирилица
13/01/2021 |  14:59 ⇒ 16:15 | Аутор: РТРС

За набавку брзих антигенских тестова 1,5 милиона КМ

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одржао је данас 2. телефонску сједницу.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На данашњој сједници, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију о потреби обезбјеђења финансијских средства за набавку брзих антигенских тестова за доказивање вируса корона, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Одобравају се финансијска средства у износу 1.500.000 KM са ПДВ-ом за набавку директних антигенских тестова за доказивање вируса корона, за потребе здравствених и других установа у Републици Српској. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши набавку тестова, наводи се у соапштењу.

Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске усвојио је Информацију о стању у ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске са захтјевом за додјелу финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних ширењем вируса корона, те је закључио да су испуњени услови за додјелу средстава за санирање посљедица корона вируса на пословање ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске.

Одобрава се исплата средстава у укупном износу од три милиона за санирање посљедица вируса корона на пословање ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

За реализацију овог закључка задужује се Компензациони фонд Републике Српске, Министарство финансија и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите.